OPĆI UVJETI POSLOVANJA WEB TRGOVINE

www.mobiarena.hr

I. OPČENITO

Opći uvjeti izrađeni su u skladu s važećim slovenskim zakonodavstvom i Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot).

Opći uvjeti internetske trgovine Mobiarena (u daljnjem tekstu: internetska trgovina) utvrđuju uvjete za kupnju i prodaju proizvoda u internetskoj trgovini kojom upravlja MOBI ARENA, trgovina i usluge, d.o.o. , Dunajska cesta 399, 1000 Ljubljana, Slovenija, matični broj: 8600236000, porez broj: SI 73005967.

U web trgovini kupac može naručiti mobilne telefone, dodatke za mobitele i ostalu telekomunikacijsku opremu (igraće konzole, tablete, PDA uređaje, usmjerivače, pametne satove, pametne narukvice …) i bijelu tehniku.

Opći uvjeti poslovanja javno su objavljeni na vidljivom mjestu na web mjestu i trajno su dostupni na svim stranicama internetske trgovine. Kupac je vezan općim uvjetima koji vrijede u trenutku kupnje ili. dodjela ugovora. Davatelj zadržava pravo promjene općih uvjeta u internetskoj trgovini u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Izmjene i dopune stupaju na snagu danom objave. Sve promjene općih uvjeta obvezuju korisnike.

II. DOSTUPNOST INFORMACIJA

Web trgovina obvezuje se pružiti kupcu sljedeće podatke prije nego što je ugovorom ili ponudom obvezana:

 • Podaci o tvrtki (ime, sjedište i matični broj tvrtke)
 • Podaci za kontakt za bržu komunikaciju (telefon, e-pošta)
 • Bitne značajke predmeta u ponudi
 • Dostupnost predmeta
 • Uvjeti isporuke (način, mjesto i vrijeme isporuke)
 • Cijene, koje moraju biti jasno određene, moraju biti prikazane ili već uključuju PDV, troškove prijevoza i druge troškove
 • Način plaćanja i isporuke
 • Vremenska valjanost ponude
 • Rok u kojem je moguće odustati od ugovora i uvjeti za odustajanje (opis prava na odustajanje u skladu s člankom 43. ZVPot-a; u slučajevima kada potrošač nema pravo na odustajanje u skladu s člankom 42. ZVPot-a, izričito se o tome obavještava)
 • Objašnjenje postupka za ulaganje žalbe, uključujući sve detalje osobe za kontakt ili korisničke službe

III. NARUDŽBA

U internetskoj trgovini moguće je naručiti proizvode 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Proizvodi se isporučuju na teritoriju Republike Hrvatske.

Narudžbu može izvršiti fizička ili pravna osoba. Ako kupnju vrši pravna osoba, potrebno je popuniti dodatna polja s podacima za identifikaciju pravne osobe i odgovorne osobe pravne osobe.

Narudžba postaje valjana i neopoziva kada je kupac preda (pritisne gumb “dovrši kupnju” u košarici), a odmah nakon toga dobiva elektroničku obavijest od davatelja usluge o uspješnom predavanju narudžbe. Ova e-pošta nije potvrdila da je proizvod na zalihi ili da je otprema započela. U slučaju plaćanja debitnom karticom ili pouzećem, narudžba će biti potvrđena i otpremljena najkasnije u roku od 2 radna dana od dana narudžbe, s novom elektroničkom obavijesti o potvrdi i otpremi narudžbe. U slučaju plaćanja po predračunu, kupac će dobiti obavijest o potvrdi i otpremi narudžbe odmah nakon plaćanja narudžbe. Kada se ukupan iznos narudžbe prenese na tekući račun davatelja, narudžba se plaća. Kupac ima 5 dana za plaćanje narudžbe prema predračunu, ako u tom roku ne plati narudžbu, ponuditelj može otkazati narudžbu / ugovor.

Ako naručeni proizvod nije na zalihi ili se narudžba ne može izvršiti iz drugih razloga, kupac će biti obaviješten e-poštom. U slučaju pogreške, kupac može otkazati narudžbu u roku do primitka elektroničke obavijesti o potvrdi i pošiljci narudžbe bez dodatnih troškova.

Izvršenjem narudžbe kupac potvrđuje da je upoznat s općim uvjetima i da je na njih izričito podsjećen.

Za kupnju u internetskoj trgovini ne morate se registrirati. Podaci se pohranjuju u bazu podataka kupaca i kupac može zatražiti pristup njihovim osobnim podacima. U oba slučaja korisnik može zatražiti ugovor o kupnji putem e-pošte: info@mobiarena.hr

Proizvodi koji u trenutku narudžbe nisu na zalihi u trgovini bit će dostupni za 1-4 tjedna.

IV. CIJENE

Sve cijene su u kunama (HRT) i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV), ali ne uključuju troškove dostave i poštarine. Prilikom kupnje primjenjuju se cijene i popusti u trenutku narudžbe. Datumi isteka promotivnih cijena navedeni su u internetskoj trgovini. Posebne cijene odn posebni popusti koji vrijede u trenutku kupnje automatski se uzimaju u obzir prilikom narudžbe i ne trebaju se posebno potraživati. Ako se promotivna cijena ili popust iz bilo kojeg razloga u sustavu ne uzmu u obzir u vrijeme konačnog računa, korisnik mora unaprijed obavijestiti davatelja i zatražiti ispravak računa ili uklanjanje pogreške u cijeni. Ako kupac plati iznos koji je konačno podmiren bez određenog popusta ili posebne cijene, smatra se da je prihvatio cijenu iz završnog računa i ne podnosi naknadni prigovor s ponuditeljem. Ipak, davatelj usluga može, ovisno o pojedinačnim okolnostima, prema vlastitom nahođenju, odlučiti nadoknaditi kupcu razliku u cijeni ili izdati kredit za buduće kupnje u internetskoj trgovini.

Navedene cijene vrijede samo za kupnje u internetskoj trgovini i mogu se razlikovati od cijena u fizičkoj trgovini tvrtke MOBI ARENA d.o.o. Zadržavamo pravo na dnevne promjene cijena proizvoda u internetskoj trgovini bez prethodne najave.

V. MOGUČNOSTI PLAĆANJA I IZDAVANJE RAČUNA

U internetskoj trgovini dostupno je nekoliko načina plaćanja:

 • Plaćanje dostavom (po primitku pošiljke)

Kupac otkup plaća na licu mjesta po primitku naručenog paketa dostavljaču. Dostava je 1-3 radna dana.

 • Plačanje po predračunu

Kupac predaje narudžbu i dobiva podatke za prijenos iznosa narudžbe u potvrdnom e-mailu. Paket se šalje u roku od 1-2 radna dana od primitka uplate.

 • Plaćanje karticom

Kupac narudžbu plaća na kraju kupnje putem mrežne banke / obrasca.

Pri kupnji u internetskoj trgovini možete odabrati jedan od sljedećih načina plaćanja:

 • kreditnim karticama (online).
  • na prodajnom mjestu omogućeno je plaćanje do 6 rata svim karticama izdanim od strane Erste banke (i MBPLUS) za Diners, Maestro, Master i Visa kartice

Pri kupnji s karticom fiksni trošak iznosi 4,4% od iznosa kupnje.

(Napomena: Da biste koristili platne kartice s vašom bankom, provjerite je li na kartici kojom želite platiti omogućena značajka internetskog plaćanja).

Dostava – avansno plaćanje na račun tvrtke – 100% predujam

Dostava – plaćanje pouzećem

Dostava – plaćanje karticom putem interneta (Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro)

Za dostavu se brine tvrtka GLS Slovenija, dostava se naplaćuje u skladu s cjenikom. Očekuje se da će vrijeme isporuke biti 2 – 4 radna dana, ovisno o vremenu slanja narudžbe i načinu plaćanja.

Internetska trgovina kupcu šalje račun u tiskanom obliku u paketu zajedno s naručenim artiklima ili, na zahtjev kupca, i e-račun.

Na računu se razlaže cijena i svi troškovi vezani uz kupnju.

VI. POVRAT ROBE

U skladu sa zakonom, potrošač ima pravo obavijestiti o namjeri da odustane od ugovora u roku od četrnaest (14) dana od primitka robe, bez potrebe da navodi razlog svoje odluke.

Obavijest o odustajanju od ugovora možete poslati e-poštom na info@mobiarena.si ili poštom na Mobi arena d.o.o., Dunajska cesta 399, 1000 Ljubljana.

Potrošač mora robu vratiti tvrtki najkasnije 30 dana nakon slanja e-maila na info@mobiarena.hr o odustajanju od narudžbe. Potrošač robu vraća na adresu: Mobi arena d.o.o., Dunajska cesta 399, 1000 Ljubljana

Po primitku robe, tvrtka vraća sve uplate izvršene kupcu u skladu sa zakonom. Jedini trošak koji snosi kupac u vezi s odustajanjem od narudžbe je izravni trošak povrata robe. Otkupne pošiljke se odbacuju po isporuci.
Ako se u slučaju ugovora sklopljenog izvan poslovnog prostora, roba isporučuje kući u vrijeme sklapanja ugovora, prodavač će je preuzeti o svom trošku, ako je priroda robe ne može vratiti u uobičajeni način poštom.

Kupac mora obavijestiti e-mail info@mobiarena.hr u roku od 14 dana od namjere vraćanja proizvoda, Mobi Arena, te mu kao dobavljač poslati sve potrebne upute o vraćanju robe.

Zatim kupac ima još 30 dana da vrati proizvod na našu adresu. U suprotnom, kupac nema pravo na povrat novca.

Vraćanje robe primljene u roku od 14 dana od primitka bez prethodne pismene obavijesti također se smatra odustajanjem od kupnje. Proizvodi moraju biti neiskorišteni, kompletni, neoštećeni i u originalnom pakiranju, u suprotnom se kupnja NEĆE povratiti. Kopija računa mora biti priložena. Davatelj vraća cijelu cijenu kupnje na računu najkasnije u roku od 14 dana od primitka proizvoda. Kupac mora biti vlasnik tekućeg računa jer tvrtka Mobi arena d.o.o. vraća kupcu cijenu kupnje samo na tekući račun. Po prethodnom dogovoru i pisanoj izjavi kupca, kupnja se također može vratiti na transakcijski račun u vlasništvu druge fizičke osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj.

Po prestanku ugovora koji koristi bonus, kod za popust ili promotivni kod, ta se sredstva smatraju popustom i ne vraćaju se korisniku. Na bankovni račun korisnika vraća se samo maksimalni uplaćeni iznos.

U iznimnim slučajevima, kada se predmeti ne vrate u skladu sa ZVPot-om, možemo potrošaču ponuditi kupnju predmeta uz odgovarajuću naknadu koja se utvrđuje zapisnikom po povratku. Otkupljen popust uzima se u obzir nakon potvrde od strane potrošača e-poštom. Potrošač koristi navedeni otkup samo kada naručuje drugi artikl iste ili veće vrijednosti.

Pravo na povrat kupoprodajne cijene u slučaju potraživanja jamstva i činjeničnih pogrešaka detaljnije je regulirano odredbama Zakona o zaštiti potrošača (neslužbeni pročišćeni tekst).

Roba se ne može vratiti za:

 • za robu ili usluge čija cijena ovisi o fluktuacijama na tržištima nad kojima tvrtka nema kontrolu i koje se mogu dogoditi u roku povlačenja;
 • za robu koja po svojoj prirodi ne ispunjava uvjete za povrat, kvarljiva je ili brzo istječe;
 • za pruženu uslugu, ako tvrtka u cijelosti ispunjava ugovor, a usluga je započeta na temelju izričitog prethodnog pristanka potrošača i uz pristanak za gubitak prava na odustajanje od ugovora kada ga tvrtka u potpunosti ispuni;
 • roba koja se po svojoj prirodi nerazdvojno miješa s drugim predmetima;
 • digitalni sadržaj koji se ne isporučuje na materijalnom mediju ako je pružanje usluge započelo uz izričito prethodno odobrenje potrošača i uz pristanak.

VII. VALJANJE PONUDE

Prilikom kupnje cijene vrijede u trenutku potvrde narudžbe. Sve cijene uključuju PDV, osim rabljenih predmeta – Za neke nove uređaje cijena ne uključuje 25% PDV-a – odnosi se uglavnom na tvrtke – za više informacija nazovite +386 40 360 445.

Cijene se mogu promijeniti bez prethodne najave. Cijene vrijede samo za kupnje u Mobi Arena d.o.o., Dunajska cesta 399, 1000 Elektronička trgovina Ljubljana i mogu se razlikovati od uobičajenih cijena u fizičkoj trgovini. Slike mogu biti samo simbolične i ne odražavaju uvijek u potpunosti stvarno stanje robe.


VIII. REKLAMACIJA

Davatelj je odgovoran za stvarne pogreške u proizvodima kupljenim u internetskoj trgovini. Kupac reklamaciju šalje na adresu e-pošte: info@mobiarena.hr, a uz vraćenu robu mora biti priložena kopija originalnog računa. Ponuditelj će potvrditi primitak prigovora u roku od 5 radnih dana nakon pismene obavijesti kupca i obavijestiti ga kako će se odvijati postupak rješavanja prigovora.

IX. GARANCIJA

Proizvodi imaju jamstvo ako je navedeno na jamstvenom listu ili računu. Jamstvo vrijedi u skladu s uputama za uporabu, predajom jamstvenog lista i dostavom računa. Jamstvena razdoblja navedena su u jamstvenim karticama.

Podaci o jamstvu nalaze se i na stranici prezentacije proizvoda. Ako nema informacija o jamstvu, stavka nema jamstvo ili podaci trenutno nisu poznati. U potonjem slučaju, kupac se može obratiti tvrtki Mobi Arena d.o.o., koja će pružiti ažurne informacije.

Za rabljene proizvode jamstvo je 8 dana od dana kupnje za ispravan rad uređaja, nema jamstva na bateriju. Korišteni proizvod mora se vratiti dobavljaču (Mobi Arena) u istom stanju u kojem je isporučen na dan kupnje. U suprotnom povrat novca nije moguć.

Jamstvo vrijedi prema uputama u jamstvenom listu i provodi se s jamstvenom karticom i računom za kupnju. Jamstvo se ne može zatražiti za popravak kvarova uzrokovanih nepravilnom uporabom, nesavjesnim rukovanjem, mehaničkim oštećenjima, nepridržavanjem uputa za uporabu proizvoda i pogreškama zbog više sile.

Svi proizvodi u internetskoj trgovini imaju jamstvo ako su navedeni u jamstvenoj kartici. Svi proizvodi s jamstvom imaju jamstvo uvoznika ili. proizvođač i zajamčeno servisiranje u Sloveniji. Prilikom polaganja prava na jamstvo vrijede jamstveni uvjeti i rokovi navedeni na jamstvenoj kartici priloženoj uz proizvod.

Jamstveni uvjeti za LCD zaslone

Jamstvo se NE odnosi na proizvode koji su bili izloženi vodi, vatri, munji ili drugim oštećenjima u električnoj mreži. Također, jamstvo se NE odnosi na proizvode koji su mehanički oštećeni – poderani, izrezani, ispucali LCD-ovi, poderani fleksibilni kabeli itd.

Jamstvena razdoblja

Jamstveni rokovi za robu u našoj trgovini isti su, osim ako je u opisu predmeta navedeno drugačije jamstveno razdoblje.

Nova roba 12 – 24 mjeseca

Dodatna oprema (USB kabeli, originalne, neoriginalne baterije itd.) – 6 mjeseci

X. STVARNA POGREŠKA

Pogreška je stvarni okvir:

 • Predmet nema svojstva potrebna za njegovu normalnu upotrebu
 • Predmet nema svojstva potrebna za specifičnu uporabu za koju kupac kupuje, ali koja su prodavaču bila poznata ili su mu trebala biti poznata
 • Članak nema obilježja i kvalitete koje su izričito ili prešutno dogovorene ili propisane
 • Prodavač je predao artikl koji se ne podudara s uzorkom

Prikladnost predmeta uspoređuje se s drugim, besprijekornim predmetima iste vrste, kao i s izjavama proizvođača ili izjavama na samom predmetu. Pravo na potraživanje materijalnog nedostatka predmeta detaljnije je regulirano odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

XI. PRIHVATANJE PREDMETA

Kupac je dužan preuzeti predmet koji naruči u internetskoj trgovini u roku od 7 dana od primitka obavijesti o isporuci. Inače, paket se prosljeđuje iz dostavne službe (GLS, Pošta Slovenije) natrag u skladište pošiljatelja (Dunajska cesta 399, 1000 Ljubljana, Slovenija). Nakon što se paket vrati natrag u skladište, kupac ga može osobno podići u fizičkoj trgovini tvrtke, inače će narudžba biti otkazana.

XII. ŽALBE I SPOROVI

Internetska trgovina Mobi Arena u skladu je sa zakonodavstvom o zaštiti potrošača. Stoga čini sve napore kako bi ispunio svoju dužnost kako bi osigurao učinkovit sustav rješavanja pritužbi.

U slučaju problema, kupac se može obratiti internetskoj trgovini telefonom na +386 40 360 445 ili e-poštom na info@mobiarena.hr. Žalbeni postupak je povjerljiv.

Nastojimo sve sporove riješiti sporazumno.